KAM
Bij Romijnders werken we elke dag hard om veilige en duurzame oplossingen te bieden. Dit doen we door goed te zorgen voor de kwaliteit van ons werk, de veiligheid van onze mensen, en het milieu.
Wij zijn gecertificeerd volgens verschillende systemen en voldoen aan de normen van InstallQ. Dit geldt voor onze expertisegebieden zoals elektrotechniek, gastechniek en watertechniek. Bovendien beschikken we over belangrijke certificeringen zoals CO-certificering en VCA-certificering, en werken we met gekeurde gereedschappen en meetapparatuur. Onze erkenning in elektrotechniek geeft ons ook zegelrecht.
Onze medewerkers blijven hun vakkennis ontwikkelen via trainingen en opleidingen, en we zijn erkend door SBB als leerbedrijf, wat ons in staat stelt jong talent te ontwikkelen.
Wat is KAM?
KAM staat voor Kwaliteit, Arbo (arbeidsomstandigheden), en Milieu. Bij ons betekent dit dat we voortdurend streven naar hoge kwaliteitseisen, veilige werkomstandigheden voor onze medewerkers, en een verantwoorde omgang met het milieu. We volgen strikte richtlijnen en zorgen ervoor dat alle veiligheidsregels nauwgezet worden nageleefd.
Kwaliteit en veiligheid staan voorop, ondersteund door de volgende certificeringen:
- BRL 6000-AB voor elektrotechnische, water- en gasinstallaties
- BRL 6000-25: CO certificering
- BRL 100 voor F-Gassen
- PED: certificering volgens de richtlijn drukapparatuur
- SCIOS voor inspecties van verwarmingsinstallaties
- VCA voor veilig en milieubewust werken
Gecertificeerde monteurs van Romijnders
Bij Romijnders staat betrouwbaarheid, kwaliteit en veiligheid voorop. Daarom hebben wij alle certificeringen in huis zoals ook het CO-vrij certificaat volgens de nieuwe Gasketelwet. Onze monteurs krijgen de benodigde trainingen en blijven op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en technieken op het gebied van verwarmingsinstallaties. Zo geeft Romijnders warmte aan jouw huis en ben je verzekerd van de vereiste deskundigheid zodat jij zorgeloos kunt wonen. Kijk voor meer informatie op de website van de overheid.
Wat is de Gasketelwet?
De Gasketelwet schrijft voor dat bedrijven die werken aan gasverbrandingsinstallaties, zoals geisers, cv-ketels en gashaarden, gecertificeerd moeten zijn. Zonder deze certificering mogen bedrijven geen installaties plaatsen, onderhouden of repareren.
Deze wet is in werking gesteld om de veiligheid van gasverbrandingsinstallaties te verbeteren en om zo koolmonoxide ongevallen te verminderen. Want volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid overlijden elk jaar tientallen mensen door koolmonoxidevergiftiging en raken honderden mensen gewond. In ongeveer de helft van de gevallen is de cv-installatie de oorzaak. Daarom is sinds 1 oktober 2020 de Gasketelwet in werking getreden. Het doel: veilige installaties en minder slachtoffers.
De Gasketelwet bepaalt dat monteurs en bedrijven gecertificeerd moeten zijn om deze installaties te plaatsen, onderhouden of repareren. Dit moet ervoor zorgen dat het aantal ongevallen door koolmonoxide (CO) omlaag gaat. Bedrijven die geen geldig certificaat hebben, mogen deze werkzaamheden niet meer uitvoeren en zijn in overtreding wanneer ze dat wel doen. Ook wie opdracht geeft aan een niet gecertificeerd bedrijf, is dan in overtreding. Dat betekent dat opdrachtgevers zoals woning- en gebouweigenaren, maar bijvoorbeeld ook huurders en verhuurders, er goed op moeten letten dat ze een gecertificeerd bedrijf inschakelen.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is voor ons meer dan een begrip – het is de kern van hoe we werken. We geloven in een duurzame toekomst en nemen verantwoordelijkheid voor onze impact op de wereld. Dit doen we onder andere door te kiezen voor energiezuinige installaties en milieuvriendelijke materialen, én door actief bij te dragen aan de samenleving.
Hoe wij onze ecologische voetafdruk verminderen
Ons bedrijfspand is energieneutraal dankzij zonnepanelen, een warmtepomp, LED-verlichting en goede ventilatie. Hiermee hebben we energielabel A behaald! Daarnaast maken we milieubewuste keuzes, zoals het opknappen van oude kantoormeubels, de aanschaf van tweedehands meubilair en het hergebruiken van refurbished technische onderdelen in nieuwe installaties. Ons wagenpark wordt ook steeds groener, met een groeiend aantal elektrische auto’s. En we werken aan een eigen energieopslag waarmee we de ongebruikte zonne-energie kunnen opslaan in een accu en op een later moment efficiënt kunnen inzetten.
Sponsoring
Wij ondersteunen diverse maatschappelijke projecten, zoals het sponsoren van sportteams en lokale evenementen. Daarnaast zijn we trotse partner van “Sportief Groot Worden.”
Investering in ons personeel
Voor ons personeel gaan we verder dan alleen werk. Via de Social Return On Investment (SROI) methodiek bieden we werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook investeren we in opleidingen, met een groot budget en twee opleidingsdagen naar keuze per jaar. Als erkend leerbedrijf (SBB) begeleiden we jong talent. Verder ondersteunen we de gezondheid van onze medewerkers met een bijdrage aan sportabonnementen, een training om te stoppen met roken, gratis fruit op het werk en leuke teambuildingactiviteiten zoals borrels en BBQ’s.
Werken bij Romijnders
‘Een warm bad’, zo omschrijven collega’s Romijnders wanneer ze hier beginnen. Plezier in je werk hebben, bijdragen aan een steeds verder groeiende organisatie, je blijven ontwikkelen in je eigen of nieuw vakgebied én samen leuke uitjes hebben. Dat is werken bij Romijnders! Benieuwd voor welke functies wij collega’s zoeken? Kijk op werkenbijromijnders.nl