Tips om de storing zelf te verhelpen

1. Controleer de waterdruk van de cv-ketel. Deze moet tussen de 1,8 en 2 bar zijn. Is de waterdruk lager, dan moet deze bijgevuld worden. Hieronder staat een uitgebreide handleiding en een instructievideo.

2. Ontlucht de radiatoren en cv-ketel. Hieronder staat een uitgebreide handleiding en een instructievideo.

3. Heeft jouw cv-ketel een ‘resetknop’? Dan kun je deze resetten door de knop in te drukken. Check hiervoor eventueel de gebruikershandleiding van jouw cv-ketel.

Blijft de cv-ketel de storing aangeven? Neem dan contact met ons op.

Bijvullen & ontluchten van je cv-installatie

Is het koud in je woning en wordt het water niet warm? Dan kan het zijn dat de waterdruk van je cv-ketel te laag is. Deze moet tussen de 1,8 en 2 bar zijn. Is de waterdruk lager, dan is het verstandig je ketel bij te vullen.

Onze monteur Erik laat in een video zien hoe dat je een cv-ketel kunt bijvullen en de radiatoren kunt ontluchten.

Stap voor stap

  • Zorg alvast voor een doekje en een emmer. En zet de thermostaat op de laagste stand.
  • Sluit een vulslang aan op een waterkraan en laat deze vol lopen zodat er geen lucht in de slang achterblijft.
  • Sluit de slang aan op de vul- en aftapkraan van de cv-ketel.
  • Draai éérst de waterkraan open en daarna de vulkraan van de cv ketel.
  • Houd nu in de gaten wanneer de druk van de cv-ketel tussen de 1,8 en 2 bar is; De gewenste druk bereikt? Draai éérst de waterkraan dicht en daarna van de cv-ketel. Koppel de slang los en laat de slang leeglopen in een emmer.
  • Er komt altijd lucht mee tijdens het bijvullen van de cv-ketel, ontlucht daarom het verwarmingssysteem. Draai alle radiatorknoppen dicht. Begin met ontluchten bij de radiator op het laagste punt in huis en eindig bij de hoogste.
  • Houd een doekje bij het ontluchtingsventiel en draai alle radiatoren open met een passende sleutel. Zodra er water uit een radiator komt draai het ontluchtingsventiel weer dicht.
  • Check of de druk gezakt is. Zo ja, herhaal voorgenoemde stappen. Heb je alle radiotoren gehad, draai de radiatorknoppen weer open en zet de thermostaat weer op de gewenste temperatuur.

 

Het bijvullen van een cv-ketel hoeft meestal maar één keer per jaar. Moet je vaker dan drie keer je cv-ketel bijvullen, neem dan contact met ons op. Dan is er iets anders aan de hand.
Je kunt ook een cv-ketel onderhoudscontract afsluiten, dan wordt je ketel jaarlijks gecontroleerd en onderhouden door een van onze experts.

Sluit nu binnen 5 minuten
een onderhoudscontract af

En onze monteur vult jouw cv-ketel bij tijdens een onderhoudsbeurt